Alumni

Lieselotte Crols

Biografie

Lieselotte Crols (1993) werd maar liefst vijf keer geselecteerd met “Metamorfosis” (2008), “Fantasia Capricciosa” (2011), “Ochtendspits” (2012), “Antithesis” (2013) en “Strijktrio” (2014). Met “Fantasia Capricciosa” werd zij tevens laureaat van Dexia Classics  (2011). Ook de opname die HERMESensemble maakte van “Ochtendspits” kreeg lovende kritieken en werd meermaals uitgezonden op KLARA.

Op 14-jarige leeftijd werd zij als jongste geselecteerd voor de Vlaamse finale van een compositiewedstrijd voor jonge componisten, georganiseerd door de VARA, het Nederlands Blazers Ensemble en Jeugd en Muziek Antwerpen met haar werk ‘Son Rêve’.

Lieselotte componeerde op jonge leeftijd al verschillende keren in opdracht. In 2011 schreef ze “Combination”, voor het Fluitenkwartet PAMINA. In 2012 componeerde ze het symfonisch gedicht “Gedicht voor een vreemdeling” in opdracht van het Euregio Jeugd Orkest (EJO), waar ze zelf aanvoerder van de altvioolsectie is. Met haar compositie won het orkest de eerste prijs op de competitie van het Summa cum Lauda Festival in het Musikverein te Wenen, waarna het werk werd opgenomen op cd.

In 2014 won zij, als jongste kandidate ooit, de Cultuurprijs van de Stad Herentals. 

Lieselotte studeert momenteel aan het Conservatorium van Antwerpen in de altvioolklas van Leo De Neve en de compositieklas van Wim Henderickx en Luc Van Hove. Haar composities worden uitgegeven bij Digital Music Print in Antwerpen.

Video