Alumni

Martijn Dendievel

Biografie

Martijn Dendievel (1995) nam al deel aan de eerste editie (2008) waar hij op 12-jarige leeftijd zijn compositie “The Days Go By” zelf dirigeerde. Ook in latere edities was hij te gast met “A Future Waltz” (2010) en “Fantaisie” (2012).

Hij werd uitzonderlijk op 15-jarige leeftijd toegelaten tot het Conservatorium van Brussel, waar hij cello, muziekschriftuur en orkestdirectie studeerde. Momenteel vervolmaakt hij zich aan de Hochschule für Musik Franz Liszt te Weimar (Duitsland).

Als uitvoerend muzikant behaalde hij eerste prijzen voor cello en kamermuziek op de wedstrijd “Belfius Classics” (2013). Als cellist maakt Martijn deel uit van verschillende ensembles zoals het Trio Telepatico en het FENIMASQuartett. Ook speelt hij cello in het kamerorkest Prima La Musica.
Als dirigent nam hij deel aan masterclasses bij Edo De Waart en Daniel Klajner. Hij werd ook één van de acht deelnemers (uit 280 kandidaten) van de internationale masterclass met Bernard Haitink tijdens het “Lucerne Festival at Easter” (2014 en 2015).

In 2014 dirigeerde hij in Brussel de wereldcreatie van de kameropera “La Foret” van Baudouin de Jaer en in 2015 werd hij assistent van Christian Lindberg met de Jenaer Philharmonie met de 5de symfonie van Sibelius.

Video