Over
THE TIMES

THE TIMES is een forum voor jonge componisten.

Wat is THE TIMES?

In THE TIMES laten jonge componisten (10-20 jaar) hun composities uitvoeren door de professionele muzikanten van HERMESensemble.

Tijdens de repetities experimenteren de deelnemers met klanken. Ze ontwikkelen hun persoonlijke stijl en vakmanschap. Elke deelnemer krijgt individuele begeleiding van een coach (professionele componist).

De kers op de taart? Het slotconcert in AMUZ (Antwerpen). Van dit concert wordt een professionele video-opname gemaakt. Zo kunnen de jonge componisten bouwen aan hun portfolio.

THE TIMES is een productie van HERMESensemble, AMUZ en De Veerman. In samenwerking met Musica Impulscentrum, Centre Henri Pousseur en Matrix [Centrum voor Nieuwe Muziek]. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Sabam.

Waarom THE TIMES?

Omdat jonge componisten hun muziek willen doen klinken. En dan liefst door professionele musici.

Omdat jonge componisten nood hebben aan experiment. Net daarom is THE TIMES geen wedstrijd maar een forum. Elke deelnemer krijgt de kans om bij te leren en te evolueren op langere termijn.

Omdat weinig jongeren componeren stimuleert THE TIMES net dat pril muzikaal talent en brengt hen met elkaar in contact.

THE TIMES is uniek. Er bestaat geen ander initiatief in Vlaanderen waar jonge componisten zo intensief samenwerken met professionelen én toewerken naar een afgewerkte compositie.

Hoe?

All informatie over inschrijven vind je hier.

Omdat het onmogelijk is om alle partituren uit te voeren, selecteert een professionele jury alle inzendingen. De selectie gebeurt in afgebakende leeftijdscategorieën: 10-13 jaar, 14-17 jaar, 18-20 jaar. Naast kwaliteit van de composities, geeft de jury voorkeur aan composities die uitdagend zijn voor het ensemble.

Ben je niet geselecteerd? Dan mag je de repetities toch bijwonen en krijg je individuele feedback van een coach. Zo word je in een volgende editie misschien wel geselecteerd. Alle jonge geïnteresseerden die (willen) componeren zijn welkom op de repetities.