THE TIMES Academy

THE TIMES ACADEMY is een traject voor jong-professionele componisten van 20 tot 30 jaar. In cocreatie met HERMESensemble krijgt een nieuwe compositie vorm.

Wat is THE TIMES Academy?

Een professionele componist met internationale uitstraling begeleidt de deelnemende componisten tijdens vijf werksessies, gespreid over vijf maanden.

Met een aanpak op langere termijn krijgen de componisten de tijd om te experimenteren en ideeën te laten groeien. Het is geen stoomcursus, maar een duurzaam ontwikkelingsproces in dialoog met muzikanten.

In THE TIMES ACADEMY krijgt werken met elektronica en digitale instrumenten ruime aandacht dankzij de coproductie met Centre Henri Pousseur. De studio in Luik is de oudste en best uitgeruste elektronische studio voor hedendaagse muziek in België.

De componisten werken toe naar een slotconcert op een gespecialiseerd podium of een festival voor hedendaagse muziek. De deelnemers zoeken we tijdens Soundmine, de zomercursus voor jonge componisten van Musica Impulscentrum.

De volgende editie vindt plaats in het voorjaar van 2024.

THE TIMES ACADEMY is een productie van HERMESensemble. In samenwerking met Musica Impulscentrum, Centre Henri Pousseur, Matrix [Centrum voor Nieuwe Muziek] en Nemø ensemble.